Selecteer een pagina

Gordijnen

Zijn uw oude gordijnen toe aan vervanging, wij helpen u graag!

Overgordijnen

Is uw overgordijn toe aan vervanging?  Bekijk dan onze uitgebreide collectie in onze winkel en bestel vandaag nog uw overgordijn!

Wat is een overgordijn?

Een overgordijn is vaak een echte sfeermaker, zorgt voor privacy en is beschikbaar in verduisterende, semi verduisterende en lichtdoorlatende stof.

 

Vitrage

Bent u opzoek naar een andere sfeer in uw woonkamer of wilt u iets meer privacy in huis? Vitrages zijn daarvoor de perfecte oplossing.

Wat is een vitrage?

Vitrage of glasgordijnen zijn vaak witte, dunne gordijnen die de zonnestraling enigszins temperen. Ze voorkomen ook inkijk als het buiten licht is, vooral als er binnen geen lamp aan is. Daarnaast kunnen ze zeer decoratief zijn.

Vitrage wordt, van buitenaf gezien, voor de gordijnen gehangen. Vitrage kan een raamopening geheel bedekken, of slechts een deel ervan.

 

Inbetween gordijnen

Wilt u eens iets anders dan overgordijnen, of zijn uw inbetweens aan vervanging toe?  Bekijk dan onze uitgebreide collectie in onze winkel en bestel vandaag nog uw nieuwe inbetweengordijn!

Wat is een inbetween gordijn?

Inbetween gordijnen vallen qua dikte tussen overgordijnen en vitrages. Ze zijn open genoeg om naar buiten te kunnen kijken, maar naar binnen kijken kan bij de meeste stoffen niet. In inbetweens zit onderling nog veel verschil in doorzichtigheid. Wilt u weten welke inbetween u mooi vindt en welke echt past bij uw woonwens? Bestel dan een een knipstaal, zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Wij hebben een ruime keuze aan inbetween gordijnen. Bie ieder inbetween gordijn wordt u geinformeerd over de eigenschappen, samenstelling en wasbaarheid. Heeft u nog vragen over een van onze producten dan beantwoorden wij deze uiteraard graag! Wij leveren inbetweens van bekende en betrouwbare fabrikanten.

 

Vouwgordijnen

Ook voor vouwgordijnen bent u bij Jopie Jong aan het juiste adres. Wij adviseren u graag bij het uitzoeken van de perfecte vouwgordijn voor bij uw in huis.

Wat is een vouwgordijn?

Een vouwgordijn is een specifiek type gordijn. Vouwgordijnen verschillen van andere raambekleding doordat ze gelijkmatig zigzaggend opstapelen bij het openen. In opgetrokken stand is er een strak horizontaal pakket stof bovenaan het raam.

Standaard wordt het vouwgordijn bediend met een koord of een ketting. Hiermee kan men bepalen hoe ver het open of dicht gaat. Het meest gebruikelijk is dat het koord of ketting verticaal hangt. Horizontaal zitten de koorden vast in “ogen” en door aan het koord te trekken zal de stof gelijkmatig omhoog getrokken worden. Bij de ketting wordt gebruik gemaakt van een nestenwiel waarlangs een as in beweging gesteld wordt. Deze as draait rond zodat de koorden gelijkmatig omhoog gaan.

Vouwgordijnen zijn er in verschillende stijlen. De oudste variant is het model zonder baleinen zodat het vouwgordijn gedrapeerd omhoog getrokken wordt. Zo hangt de stof onregelmatig en golvend.  Later werden en stokken of buisjes door de stof gestoken zodat de stof strakker ging hangen. De moderne versie is dat deze baleinen aan de voorzijde worden verwerkt in de stof waardoor er een heel strakke lap stof ontstaat. Voorheen werd vaak de zijkant afgewerkt in een donkere stof of materiaal omdat deze zijkanten vaak snel vies werden. Tegenwoordig wordt deze bies alleen nog gebruikt ter decoratie.

 

Call Now Button